III Congrés Internacional de Gastronomia i Salut
Els dies 8 i 9 de novembre se celebrarà en el Palau de Congressos de Saragossa la tercera edició de l'III Congrés Internacional de Gastronomia i Salut. Científics, investigadors, cuiners, periodistes i sumilleres donen forma a un programa en el qual es presentaran algunes de les últimes recerques en el sector de l'alimentació saludable.
La tarda del dimecres dia 8 de novembre tindrà lloc la primera taula rodona que ha aconseguit reunir als presidents i directors dels congressos gastronòmics més importants del món. Cinc personalitats que donaran el seu professional punt de vista i reflexionaran sobre la gastronomia actual i la salut en el marc de Madrid Fusió, Saló de Gourmets, Sant Sebastià Gastronomika, Fórum Gastronómic i Eurotoques.
Amb la ponència inaugural acabaran les intervencions de la tarda del dimecres, que serà a càrrec del director de R+D+I de Panishop, Jorge Pastor, que desgranarà totes les propietats saludables del pa.
L'endemà tindrà lloc tot un seguit de ponències, entre les quals es troben:
- Manuel Toharia. “És justificada la bona fama actual dels antioxidants?”
- Miguel Ángel Almodóvar. “Sucre: pura, blanca i mortal”.
- Paul Chavarriaga. “Com ajuden els transgènics a alimentar-nos millor: el cas de l'arròs, el frijol i la yuca”.
- Gerardo Gallego. “Menjar, transgènics i bioseguretat: estudis de cas en 4 països d'Amèrica Llatina”.
- Cristina de Lorenzo. “Reflexions al voltant de l'alimentació: quan no es pot, quan no es vol, quan no es tria”.
- Javier Cudeiro. “Cervell, gastronomia i la creació de la realitat”.
- Betina Piqueras. “Experiències multi sensorials”.
- Luis Alberto Moreno. “Alimentació i salut en nens i adolescents”.
- Alejandro Martínez. “Ekilibria iniciativa de la Fundació Eroski”.
- Yvonne Colomer Xena. “Sostenibilitat, sistema alimentari i gastronomia”.
- José Miguel Mulet. “Transgènics sense por”.
- Juan Luis Arsuaga. “Com ens alimentàvem?”
- Matxalen Uriarte. Com ens alimentem?
- Paul Chavarriaga. Com ens alimentarem?
- Gerardo Gallego “D'on vénen els aliments i com preservar els recursos genètics”
A la tarda es faran demostracions de cuina i de tast, i hi haurà una ponència sobre l'oli d'oliva verge extra.
Més informació en: http://www.congresogastronomiaysalud.com/