Els aliments, un 1,1% més cars en 2020
12/02/2021
L'Índex de Preus al Consum (IPC) d'Aliments i begudes no alcohòliques va pujar durant 2020 el 1,1% respecte a l'any anterior, segons les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística. Contràriament, l'IPC general va tenir un descens del 0,5% en relació a 2019.
Durant tot l'any 2020, els principals augments es van registrar en el sucre (+4,5%), les fruites fresques(+3,2%), la carn d'oví (+1,9%), la carn d'ocell(+1,4%), els preparats de llegums i hortalisses (+1,4%) i la carn de boví (+1,3%), mentre al 2020 va baixar el preu dels olis i grasses (-2,3%), els ous (-1%) i les patates i els seus preparats (-0,6%).
El mes de desembre, l'IPC dels aliments va baixar un 0,4% en relació a novembre, sent els productes que van presentar les majors retallades les fruites fresques (-5,3%), els llegums i hortalisses fresques (-3,1%) i les fruites en conserva i fruita seca (-1,2%). Per contra, aquest mateix mes van pujar els preus del peix fresc i congelat (+4,1%) i la carn d'oví (+1,4%).
Arxiu
2024
setembre
abril
març
2023
novembre
setembre
juliol
abril
2022
desembre
novembre
juliol
maig
abril
març
2021
desembre
novembre
octubre
setembre
juliol
juny
maig
març
2020
desembre
novembre
octubre
setembre
juliol
juny
abril
març
febrer
2019
novembre
octubre
setembre
juliol
maig
abril
febrer
2018
desembre
novembre
octubre
setembre
juliol
juny
maig
abril
març
febrer
gener
2017
desembre
novembre
octubre
setembre
juliol
juny
maig
abril
març
febrer
gener
2016